Doe je ook mee? @ 18 Sep 2016

Alleen het lezen van alle citaten inspireert al. Zoveel mensen, bekende en onbekende, voornamelijk uit de onderwijswereld, hebben ook dit jaar weer een bijdrage geleverd aan de Bildung kalender voor 2017. Zonder uitzondering prachtige en zinvolle bespiegelingen, met aan de achterkant de uitleg door degene die het betreffende citaat heeft gekozen.  Prachtige uitspraken van Hannah Arendt, Martha Nussbaum, Philippe Meirieu, Paul Verhaeghe, Rumi. Van mezelf een citaat van Rabindranath Tagore. Anderen kozen weer andere inspiratiebronnen.  Wat een goed idee is dat geweest van Henk Sissing!

Wat ik mij afvroeg, toen ik de nieuwe versie doorbladerde, was een vraag aan degenen die een citaat gekozen hadden:

Als dit jou inspireert, hoe kan ik dat zien in je dagelijkse doen en laten? Wat merken de leerlingen, je collega’s, de ouders, aan jouw gedrag, als je je laat inspireren door deze Hannah Arendt, Rumi, of Nussbaum? En is het een idee om dit samen te bespreken?

Jaren geleden al ben ik begonnen cursussen te geven die de grootste inspiratiebronnen voor het gedrag van docenten en schoolleiders als onderwerp hebben. De middagen dat we hierover bij elkaar zijn, leveren altijd veel energie op voor iedereen.

 

Twee ideeën

 

Delen

 

Laten we een middag bij elkaar komen om met elkaar te praten over de citaten. Wat betekent het? Hoe kom je er aan? Hoe kan ik het zien? Mogelijk is er in een van de scholen een ruimte die we kunnen gebruiken.

Bijvoorbeeld op donderdag 10 november. Wie doet er mee?

 

Kalender

 

Schoolleiders, is het een idee om als kerstcadeau voor uw mensen op school een kalender te maken met uitspraken van personeelsleden en mogelijk ook leerlingen? En dan de uitspraken als startpunt van gesprekken gebruiken, met als thema: Bildung? In mijn visie draagt iedereen in de school daar dagelijks aan bij, bedoeld of onbedoeld. Praat erover, aan de hand van eigen citaten van je mensen.

Wie doet er mee?

 

 


News powered by CuteNews - http://cutephp.com