Eindhoven Kantelt @ 14 Feb 2017

Beste Eindhovenaren,

Afgelopen jaar kwam er een grote groep Eindhovenaren naar de lezing van Jan Rotmans, georganiseerd door en in de Bibliotheek Eindhoven. Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde en initiator van o.a. 'Nederland kantelt' en Urgenda, wist de bezoekers te boeien en te inspireren.

Gezien het enthousiasme na afloop van die bijeenkomst wil de Bibliotheek Eindhoven daar samen met 'Nederland Kantelt' een vervolg aangeven. Daartoe wordt in het Natlab op 23 november (van 11.00-17.00uur) een (start)bijeenkomst gehouden van de beweging 'Eindhoven Kantelt'.

Eindhovenaren die zich geïnspireerd voelen door de ideeën over kanteling van Jan Rotmans en de beweging 'Nederland Kantelt' en daar in hun leven en werk inhoud aan (willen) geven, worden uitgenodigd om er op 23 november bij te zijn. We richten ons daarbij (voorlopig) op de 4 sectoren 'zorg', 'onderwijs',' community' en 'bouw /groen/duurzaam/energie'.

Na een inleiding van Jan Rotmans over kantelen, gaan we in groepen per sector met elkaar in gesprek om te bespreken of en hoe we aan de principes van de kanteling (van systeem centraal naar mens centraal) handen en voeten kunnen geven. Wat kunnen we daarin voor elkaar betekenen, hoe leren we daarin van elkaar en hoe gaan we daar het komend jaar mee aan de slag.

Na de groepsbijeenkomsten delen we met elkaar de resultaten/bevindingen van de gevoerde gesprekken. We stellen daarna met diegenen die daar belangstelling voor hebben en daarin willen investeren, een plan op voor vervolgstappen en vervolgbijeenkomsten van 'Eindhoven kantelt'. Het streven is om enkele (werk)groepen te vormen die het komend jaar diverse keren bij elkaar komen over kanteling. We beogen dan een tweede dagbijeenkomst van 'Eindhoven Kantelt' over een half jaar, waarbij de inhoud van die dag bepaald wordt door de bevindingen en ervaringen van de te vormen groepen.

Als je graag wilt komen kun je je hier opgeven!

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-eindhoven-kantelt-28253114827?aff=es2

Deelname is gratis.


News powered by CuteNews - http://cutephp.com